Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στις φλόγες τυλίχθηκε το "ΚΡΗΤΗ ΙΙ"

Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ στο λιμάνι της Πάτρας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο γκαράζ του πλοίου «Κρήτη ΙΙ», ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας.
Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε στο σημείο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά με δεκάδες νταλίκες να έχουν καεί και να έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.
Το έργο της κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου, καθώς και από το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης» που ρίχνει νερό από τις μπουκαπόρτες. Στο σημείο βρέθηκαν 7 οχήματα με 20 άνδρες, που έφτασαν από την πρώτη στιγμή που το πλοίο έφτασε φλεγόμενο στο λιμάνι.
Δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, τραυματισμοί από την πυρκαγιά ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε, με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να παραμένει στο πλοίο.
Στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 ΙΧ και 92 φορτηγά, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα.
Συνέχεια εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου